Planuri cladire

Centrul este proiectat cu parter si 4 etaje

Subsolul cu spatii impartite in trei categorii: adapost de aparare civila, spatii tehnice (centrala termica, de ventilatie, camera tablou electric, depozite) si bucatarie. Bucataria deserveste restaurantul aflat la parter, amplasarea sa cu un nivel mai jos fiind dictata de conditiile de teren si ierarhizarea spatiilor in functie de importanta;

Parterul este impartit in doua zone de circulatie care duc la parcarea amplasata in partea din spate a terenului. Corpul din dreapta contine accesul si functiunile principale, iar cel din stanga, cu o suprafata mult mai mica, este destinat zonei administrative. Parterul este compartimentat in:

 • Hol de acces cu receptie;
 • Hol foyer;
 • Garderoba;
 • Sala de protocol;
 • Hol acces;
 • Hol grupuri sanitare;
 • Grupuri sanitare femei;
 • Grupuri sanitare barbati;
 • Grupuri sanitare persoane cu dizabilitati;
 • Office-sharing;
 • Automat bancar;
 • Restaurant;
 • Birouri administrative

 

Etajul 1 ofera spatii pentru 14 birouri, la acest nivel aflandu-se si urmatoarele functiuni ce vor putea fi folosite de toate firmele din cladire: sali de training si sali de conferinte cu capacitati de 10, 21, 30, 50 respectiv 100 de persoane (prin indepartarea peretilor amovibili dintre ele se poate obtine un singur spatiu pentru minimum 200 de persoane). Pentru a indeplini acest criteriu de flexibilitate, se folosesc scaune mobile. Salile sunt deservite de o incapere pentru traducere simultana si aparatura audio – video.

Etajul 2 este destinat in intregime birourilor, 23 la numar. Acestea si cele de la nivelul inferior variaza ca suprafata intre 37 si 112 mp pentru a raspunde cerintelor firmelor mici ce le vor inchiria (spatiile sunt potrivite pentru 3 -15 persoane).

Etajul 3 are delimitat spatiul doar pentru 6 birouri (cu suprafete intre 47 si 58 mp), restul spatiului nefiind compartimentat, potrivit pentru birouri de tip open space si destinat firmelor mijlocii. Aceasta suprafata necompartimentata, de 1.527,60 mp, poate fi folosita de un numar de 100-200 de persoane. Spatiul pentru birouri este intrerupt de doua nuclee (formate din cate doua lifturi, o scara si grupuri sanitare separate pe sexe) la care se adauga si o a treia scara de evacuare.

Etajul 4 are un spatiu deschis pentru birouri cu o suprafata de 589,55 p. Spatiul pentru birouri este intrerupt de doua nuclee (formate din doua lifturi, o scara si grupuri sanitare separate pe sexe)

Suprafata este de aproximativ 11.000 mp, dintre care 5.700 mp sunt inchiriati, iar restul de 5.300 mp reprezinta infrastructura pusa la dispozitia companiilor gazduite.

In cladire opereaza un sistem de colectare selectiva a deseurilor care va fi utilizat de catre toti beneficiarii de spatii si servicii. Atat spatiile de birouri cat si salile de conferinte, training sau sala pentru intalniri cu partenerii de afaceri vor fi dotate cu 3 tipuri de cosuri de gunoi, de culori diferite, pentru colectarea selectiva pe trei categorii: hartie, mase plastice si deseuri menajere.

Totodata, cladirea este prevazuta cu un sistem de economisire a resurselor naturale: apele pluviale din incinta vor fi colectate si descarcate intr-un bazin colector, pentru a fi utilizate la spalarea platformelor si aleilor, precum si la stropitul spatiilor verzi. Aceasta solutie va duce la economii majore a consumului de apa potabila de la reteaua publica.